Smoothie bowl – en god start på dagen

Overskriften kan byde på mange fortolkninger, for egentlig er det jo individuelt hvad en god start på dagen er for dig, for mig eller for en tredje. For nogle er det at sove til de vågner eller op kl. 05.15 og morgentræne, hvor det for andre er morgensex eller en kop sort kaffe med en halv times ro. For mig er det nok en kombi (okay minus morgentræning), men det vigtigste for mig og min krop er, at få et godt morgenmåltid; et der mætter, smager godt (og sødt) og så må det da også gerne være pænt at kigge på. Bevares, en ostemad på ristet rugbrød kan da noget, men smuk er den ikke ligefrem?

Jeg vil her komme med en opskrift på min og min mands yndlings morgenmad. Det er ikke noget vi spiser hver dag, men blot en gang imellem. Det fede er at det kan varieres alt efter hvad du har liggende i køleskabet, men den vigtigste key ingredient for os er avocado og vaniljeskyr. Mælken kan fx skiftes ud med vand, havremælk eller andet, de frosne jordbær kunne ligeså godt være frosne ananas og avocadoen kan snildt erstattes med banan. Men jeg vil nødig undlade avocado (eller banan for dem der kan lide det), for det er det der giver den cremede konsistens.

I den følgende opskrift var der til to store morgenmadsskåle samt et lille glas smoothie til hjemmeskolebarnet. Jeg måler og vejer ikke tingene, men tager dem på slum.

Smoothie

1 skrællet æble

En halv mango

2 store jordbær

En halv kakifrugt

1,5 avocado (små)

En stor håndfuld frosne jordbær

Ca. 3 spsk vaniljeskyr (med top)

En god sjat mælk

Topping

2 kiwi

Resten af mangoen

3 store jordbær

Havregryn og et par valnødder (musli fra Easis eller mandler er også lækkert)

Alle ingredienserne til smoothien blendes og jeg plejer at tilføje dem i den rækkefølge jeg har skrevet her. Jeg lægger altid de bløde ting, altså frugterne nederst for så får min blender bedre fat. Hvis du har en blender i bedre kvalitet end min, kan det være du ikke har det problem 🙂 Hemmelig ingrediens: peanut butter! Der skal ikke peanut butter i selve smoothien, men der skal gerne lægges en stor klat i bunden af skålen inden smoothien hældes i. Prøv det – det er monster lækkert 🙂

Skriv hvis der er noget du ønsker forklaret eller uddybet. Følg endelig med på min instagram @alyzzahnielsen hvor jeg dagligt poster billeder om mad, tips, opskrifter, selfies eller billeder af mit afkom. Alle mine indlæg med mad bliver samlet i opskriftsfanen øverst på siden.

Tak fordi du læser med!

Kram Alyzza