Madplan

Er der noget jeg gør meget ud af, så er det at lave madplan med en specifik beskrivelse af hvad vi skal have til aftensmad den følgende uge. Jeg gør det af flere grunde:

  1. Det er nemmere at lave en præcis indkøbsliste og undgå overflødige madvarer
  2. Vi sparer penge ved at købe stort ind 1 gang om ugen.
  3. Vi minimerer madspild ved at planlægge hvordan vi anvender resterne – vi smider ikke mad ud!
  4. Jeg udarbejder madplanen af logistiske grunde, så hvis der er en dag hvor Martin kun lige præcis når hjem til aftensmad kl. 18.00, så er det ikke den dag jeg laver 3 retters.
  5. Martin og børnene (læs: mest Martin) holder meget af, at vide hvad der er på menuen om aftenen, og hvis det er noget godt kan jeg love jer han skynder sig hjem efter job 😉

Vi er en stor familie 5 + et marsvin og vi køber mest ind i Rema, Lidl og på nemlig.com. Nogle gange handler vi også i Netto eller Meny til lidt afveksling. Rema ligger 200m fra hvor vi bor, Lidl ligger lige ved siden af Esaiahs skole og nemlig.com er altid til rådighed kan man sige. I vores madbudget indgår der, udover mad til morgen, middag og aften, også ting som bleer, vådservietter, shampoo/balsam, vaskemiddel, rengøringsartikler osv., så det er både et mad- og husholdningsbudget kan man sige.

Vi plejer at købe stort ind på nemlig.com en gang om ugen og så klare småtingene i Rema eller Lidl, og så købe hvad der ellers mangler af mælk og grøntsager midt på ugen. Vi har ikke så mange regler hvad angår mad herhjemme, men jeg gør meget ud af at vi spiser sundt og har mange kødfri dage. Børnene får kulhydrater, hvor Martin og jeg spiser meget salat, og heldigvis er ingen af børnene kræsne og spiser oftest hvad der bliver serveret.