Rejse bucket-list

Den her blogtitel er måske lidt modsigende for hvad fokus har været på i 2020 og første del af 2021, men ikke desto mindre har lockdown fået mig til at reflektere over en ting eller to. Det at rejse! Ikke bare at sætte sig på en flyver og ankomme til sin destination, men det at se frem til en tur, planlægge den, budgettere og arrangere – de ting elsker jeg, og de ting savner jeg. Jeg har rejst hele mit liv, og har siden børnene var helt små også haft dem med. Martin havde nærmest ikke rejst da han og jeg mødte hinanden, men heldigvis er han (blevet) ligeså rejselysten som mig, og samtidig har han begge ben plantet solidt i jorden og formår at stramme linen og hale mig hjem, hvis mine tanker flagrer et sted hen hvor det ikke er realistisk – og her hentyder jeg til det der med de penge der 

Jeg har en uendelig lang liste af steder i verden jeg gerne vil besøge og genbesøge med min familie, og jeg har egentlig aldrig formået at kunne lave en reel og ærlig top 5, eller top 10, for min liste ændrer sig alt efter interesse, humør og hvordan stjernerne står på himlen (som Martin plejer at sige). 

Når jeg fx ser Vaiana med børnene vil jeg elske at opleve Fransk Polynesien, når jeg ser Outlander vil jeg gerne opleve det skotske højland og når jeg ser noget med løver, vil jeg enormt gerne besøge den afrikanske savanne.

Noget lockdown har lært mig, er at intet er sikkert og vi skal være taknemlige for det vi har. Særligt sidstnævnte er noget jeg dagligt taler med mine børn om, og ikke på en misledende måde hvor jeg bruger de sultne børn i Afrika som et guilt trip, for at se spiser deres aftensmad, men nærmere som en oprigtig taknemlighed. Jeg sætter pris på at jeg har set så meget af verden, og at vi har kunnet tage vores børn med også. Corona og lockdown har fået mig til at glæde mig endnu mere til at rejse igen, men det har også lært mig at være mere selektiv i hvad vi skal ud og opleve. Jeg er en udpræget historie- og kulturnørd, og det bliver både Martin og børnene slæbt igennem (til min store glæde). Vi er alle madentusiaster og selvom Anakin er mest begejstret for mad han kender, så prøver han gerne lokalmad hvis der venter en is i den anden ende. Vi er også ret optaget af dyr alle sammen, i alle størrelser og former, både i det fri og i (gode) Zoologiske Haver hvor dyrene har det godt.

I får her min liste over lande og steder jeg gerne vil opleve med børnene og en lille sub story som ligger til grund for valget.

Bucket list (vilkårlig rækkefølge)

  • Angkor Watt, Cambodia: Vi skulle have været i Singapore i hele juli måned 2020, hvor vi havde planlagt at tage en forlænget weekend til Cambodia. Historien, templerne, kulturen – vi havde glædet os til det hele og det var særligt en mavepuster for Anakin, at den tur ikke blev til noget, for han havde glædet sig helt enormt.
  • Det skotske højland, Skotland: Det er virkelig en drømmedestination! Landets brutale historie har jeg altid fundet spændende, og højlandets kulturelle traditioner og rødder bliver jeg simpelthen nødt til at opleve. Vi skal til Inverness, trave i det smukke landskab og se en masse slotte og borge, og hvem ved måske tager vi et smut forbi Craigh Na Dun og hilser på Jamie Fraser (for ja selvfølgelig har jeg både læst og set Outlander – duh!)
  • Road trip, Amerika: Amerika alene kunne udfylde en top 10 med alle de steder man kan besøge på det prægtige kontinent, men der er stadig visse steder der virkelig tiltaler mig. En perfekt US roadtrip ville starte i Florida, hvor vi ville opleve Disneyland Florida, Universal, Fort Lauderdale, Everglades, Key West mm. Så vil jeg gerne opleve New Orleans og ende i Yosemite National Park i Californien. Hvad der lige skulle ligge imellem de to destinationer må vi planlægge når den tid kommer. Saphira og jeg rejste til San Francisco (Californien) da hun var 5 måneder for at besøge min kusine der bor der, og jeg glæder mig til at tage Martin og drengene med dertil også. 
  • New Zealand: det smukke landskab, folket og landet i sig selv. Jeg har altid været betaget af NZ aka Lord of the Rings land – så egentlig er den ikke længere! 
  • Road trip, Australien: Jeg er vokset op lidt uden for Sydney og har været tilbage på besøg 4-5 gange siden vi flyttede i 1996. Men jeg har (som voksen) ikke været uden for New South Wales, og jeg kunne enormt godt tænke mig at gå på opdagelse i the Australian Outback, se de flotte strande, møde de skønne lokale og opleve det fantastiske dyreliv. Australien har og vil altid være en stor del af mig, en del jeg gerne vil dele med min familie. Jeg har både australsk og dansk pas, og da jeg var gravid med Anakin, rejste Martin og jeg derned med Esaiah for at besøge min familie, og det var den bedste tur vi nogensinde har haft.
  • Inca trail – Machu Picchu, Peru: kald mig naiv, men jeg tænker ikke den her destination kræver særlig meget forklaring på hvorfor den er på min liste? Jeg vil glæde mig til en dag at betræde den magiske og spirituelle jord. Drengene og jeg taler tit om, at vi glæder os til at lægge os i græsset ved Machu Picchu og suge noget af jordens magi (det gør vi alle de steder vi kommer).
  • Safari, Sydafrika eller Tanzania: det har været en livslang drøm, og et af de få kontinenter jeg endnu ikke har betrådt. Jeg glæder mig til at se og opleve historien, dyrelivet og kulturen i enten Sydafrika eller Tanzania.
  • Grønland: Jeg har altid villet rejse til Grønland en dag, men den lyst blev kun større efter at jeg skrev om grønlændere i min bacheloropgave i 2019 med min veninde, der selv er halv grønlænder. Jeg lærte så meget, både af hende, men også af processen og min fascination for det grønlandske folk vil ingen ende tage. Ligesom indianere, aborigines mm. er inuitter oprindeligt folk, og jeg kan nærmest ikke komme på noget mere smukt. Jeg vil se frem til at være i et land så langt hjemmefra, men hvor mange taler dansk, se smukt natur, et rigt dyreliv og bedst af alt: NORDLYS!

Det var de steder jeg brænder allermest for at se og (gen)opleve med min familie. Bevares hvis listen var længere ville I også finde Marrakech, Færøerne, Mexico, Hawaii, Venedig, Amazonas, Rom, Petra, Santorini, Tokyo, Taj Mahal, Maldiverne og meget meget mere!

Vi har faktisk en familie Instagram account, hvor vi poster billeder og updates om de rejser vi har været på som familie – @dreamtravelfamily. Skriv hvis der er noget du ønsker forklaret eller uddybet. Følg endelig med på min instagram @alyzzahnielsen hvor jeg dagligt poster billeder om mad, tips, opskrifter, selfies, outfits eller billeder af mit afkom. 

Tak fordi du læser med!

Kram Alyzza