Vi hopper med på trenden: fastelavnsboller!

Vi er så heldige at bo et sted med mange muligheder for lækker mad og skøn take away. I fredags fejrede Esaiah og jeg det med at teste fastelavnsboller fra de tre bagerier i vores område. Det var røvkoldt, men alligevel trodsede vi kulden og cyklede de 700m der er op til Lagkagehuset, dernæst Oliver’s Bakery (virkelig anbefalelsesværdigt) og sidst Granny’s House.

Hos Lagkagehuset var der 4 fastelavnsboller at vælge imellem og selvom jeg havde et godt øje til Mr. Kaffe/salt karamel, så trumfede junior at vi købte en med hindbær og chokolademousse. Omkring 200m fra Lagkagehuset ligger Oliver’s Bakery og der fik jeg lov at vælge fastelavnsbolle ud af de 3 valgmuligheder. Der fik jeg så valgt en med mokka smag. Så blev vi enige om, at vi sammen ville vælge en det sidste sted, hos Granny’s. Det viste sig så at være en nem beslutning for de tilbød kun 1 slags og det var en med flødeskum og syltetøj.

Prisen for fastelavnsbollerne var nogenlunde ens, og så alligevel ikke. Hos Lagkagehuset kostede de 30 kr., hos Oliver’s kostede 28 kr., og Granny’s tog 41 kr. For deres. Ærligt jeg synes 41 kr for en fastelavnsbolle er lige lovlig pebret, men okay den er nærmest også dobbelt så stor som den lyserøde fra Lagkagehuset.

The verdict: det er på ingen måder en elegant kage at spise og den kræver bestik (for mig) at spise for jeg er ikke fan af klistrede fingre. De smagte alle ens, men så alligevel slet ikke. Den store fra Granny’s smagte ret sødt pga sukkeret ovenpå, men til gengæld var den mere neutral i smagen af fyldet, i og med det blot var flødeskum og syltetøj. Faktisk smagte den ligesom en gammeldags isvaffel. Den fra Oliver’s med mokka var nogle steder lidt for sprød og knasende i dejen synes jeg, men med det lækreste fyld. Lagkagehusets fastelavnsbolle smagte skønt, og særligt dejen var god – lind som en smør croissant. Da det kom til smagningen, var Esaiah på ingen måde i tvivl. Han var VILD med den fra Lagkagehuset! Han synes godt om både konsistens, smag og udseende, og jeg kan da kun give ham ret. Den fra Oliver’s med mokka smagte han ikke, men den var klart min favorit af de tre. Eller faktisk ville en blanding af dem være fabelagtig, på følgende måde: dej som den fra Lagkagehuset, indmad som den fra Oliver’s og størrelse som den fra Granny’s.

Min mand synes vi var lidt tossede da vi kom hjem med de fine fastelavnsboller i tre forskellige æsker, og mente at fastelavnsboller altså var hvide boller med creme indeni og glasur ovenpå. Simple og klassiske som hans mutter laver dem. Det kan han måske have ret i, men jeg synes altså at denne fancy variant af en fastelavnsbolle er langt mere sjov at sætte tænderne i, også selvom Martin omtalte dem som dyre croissanter med fyld. Esaiah var vil med projektet, ikke kun at smage lækre fastelavnsboller, men også det at vi kørte rundt til de forskellige bagere og købte de helt samme slags kager. Han foreslog selv at vi kunne teste træstammer eller thebirkes næste gang. Det lyder nu ikke helt dumt, for jeg er VILD med træstammer, så lad os se om vi ikke kan lave en test igen snart. Det kan vel på sin vis indgå som hjemmekundskab i hjemmeskolen kan det ikke? (spurgte hun håbefuldt 🙂

Skriv hvis der er noget du ønsker forklaret eller uddybet. Følg endelig med på min instagram @alyzzahnielsen hvor jeg dagligt poster billeder om mad, tips, opskrifter, selfies, outfits eller billeder af mit afkom. 

Tak fordi du læser med!

Kram Alyzza