Paris

Paris vil altid have en særlig plads i mit hjerte! Paris er så mega fed en by at rejse i, for selvom jeg har været der mange gange, så er der altid noget nyt at se, og en masse ting at gense. Det er ingen hemmelighed, at efter jeg har fået børn, ser jeg verden med et nyt sæt øjne, og med det mener jeg, at jeg uden at lægge mærke til det, husker hvor de fede legepladser er, hvor vi kan få is henne osv. Det er bare vigtigt når vi tager de små med på storbyferie, har vi erfaret. Jeg har, som sagt, været i Paris mange gange, men sidst vi var der med børnene (uden at tælle Disneyland med), så var det i maj 2016, hvor vi var afsted i 4 dage. På det tidspunkt var Esaiah 3 og Anakin 1 år, men de ting vi så og oplevede ville nok ikke være meget anderledes end hvis vi tog dertil nu med tre børn på hhv. 6, 4 og 1 år. Paris er en stor by og fuld af muligheder og jeg kunne lave et laaaaangt blogindlæg om byen, men jeg prøver at holde mig i skindet og fremhæve highlights fra vores tur.

Vi landede i Orly lufthavn og tog bussen ind til Paris. Busturen tog vel omkring 30 minutter, og inden du panikken over det, så er det forholdsvis simpelt at finde en bus der kører til Gare Du Nord, som er en af de store jernbanestationer. Vi boede i Montmartre, og det er det fedeste sted at bo i Paris, både med og uden børn. Vi havde lejet en Airbnb, og det var super fedt med et funktionelt køkken, når nu vi var en familie afsted, for så var vi ikke afhængig af hotelmorgenmad. En af dagene lavede vi også aftensmad hjemme, og det kan altså også noget! Jeg vil nu komme med nogle pinpointers til hvad man kan lave i Paris med børn.

 

Montmartre & Sacre Coeur

Montmartre er kendt for mange ting, både for Moulin Rouge, men også for dets små gader og fine små butikker. Jeg vil her understrege at Montmartre er meget mere end blot et luderkvarter (bevares de er der, men fred være med det). Vi vandrede rundt i Montmartre og nød de franske gader, frisk kaffe og duften af croissanter fra de lokale boulangeries. Vi besøgte naturligvis Sacre Coeur, som blandt andet er kendt for de mange trappetrin, og heldigvis har de også et lille tog der kører op af skråningen. Normalt er jeg ikke bleg for trapper, men med to små børn, hvoraf den ene sidder i klapvogn, så foretrak jeg det lille tog. Esaiah havde en fest! Udsigten fra Sacre Coeur er helt fænomenal!

Et lille kritikpunkt af den del af Paris er, at det ikke er særlig klapvognsvenligt med de bumlede brosten og høje kantsten. Rundt omkring i Paris er der en del af de der omrejsende forlystelsesparker, eller pop-up forlystelser kan man måske kalde dem, og dem fik også prøvet et par stykker af. I de fleste koster det et par euro for en tur i en karrusel.

IMG_3165IMG_3477IMG_3175IMG_3178IMG_3181IMG_3182

 

Palais Royal

I 2. arondissement ligger det fine område, Palais Royal. Der er fine butikker, restauranter og så en fin have som vi altid besøger når vi er i Paris. Det ser måske ikke ud af meget, men du vil hurtigt lægge mærke til hvor mange editorial og forside shoots der bliver taget her. Det er ligesom en legeplads og Esaiah fes rundt, og det samme gjorde vi andre. Næste gang vi er i Paris vil vi komme igen og måske medbring en madpakke som vi kan nyde i den fine have.

IMG_3368IMG_3488

 

 

Eiffeltårnet

En tur til Paris er ikke fuldendt uden at besøge Eiffeltårnet. Man må ikke tage klapvogn med op i tårnet, så Anakin blev nede på jorden med min stedmor og lillesøster, som gik tur med ham imens vi andre var oppe. Det var en stor oplevelse for Esaiah, og han spottede Notredam imens vi var deroppe. Ventetiden var heldigvis ikke så lang, men i peakperioder kan det vist godt betale sig at købe indgangsbillet hjemmefra. Jeg har lovet Anakin, at næste gang vi er i Paris så får han også lov til at komme med heeeeeelt op i Eiffeltårnet.

IMG_3420IMG_3424IMG_3430IMG_3435

 

 

Notredame

Notredame er mit yndlings momument i Paris, og den smukke historiske kirke skuffer mig aldrig. Forinden dette besøg til Paris havde Esaiah og jeg set Klokkeren fra Notredame mindst 10 gange, og han var helt med på stemningen inde i kirken. Selvom han kun var 3 år opfattede han lynhurtigt, at man skulle tale med små stemmer derinde, og vi tændte et lys for hans oldemødre i himlen. Man kan i Notredame, ligesom mange andre monumenter og kirker i Paris, får souvenir mønter. Det er kort sagt en automat med, hvor det koster €2 at trække en stor guldmønt med det pågældende monument/turist spot på. Esaiah og Anakin fik samlet sig en her del, og det var en fin måde at give dem noget at gå op i.

IMG_3196IMG_3201

 

Disneyland

I vores familie kan vi, til min mands store ærgrelse, ikke tage til Paris uden også at aflægge besøg hos Disneyland. Jeg har skrevet et detaljeret indlæg om Disneyland Paris under fanen, Forlystelsesparker. Fra Paris tog vi et tog fra Gare Du Nord til stationen, Marne-La-Vallée, som ligger lige ved siden af Disneyland. Turen fra dør til dør tog godt og vel omkring 40 minutter. Det regnede lidt den dag vi skulle i Disneyland, og hvis jeg må have lov at give et råd, så er det at købe en poncho (hvis man som jeg, ikke har regnjakke med) inde i Paris. For i Disneyland kostede en regnponcho €10, hvilket er fuldstændig skudt hvis du spørger mig, for i Montmartre så vi dem til €1-2.

IMG_3404IMG_3269

 

Restaurant anbefaling

Sidst har jeg en restaurant anbefaling, og det er Le Bouillon Chartier, eller Chartier’en som vi kalder den herhjemme. Maden er god, servicen er helt okay og det er virkelig god mad for pengene! Det er fransk mad når det er bedst og maden kommer altid hurtigt, for de er mange tjenere på da det er en travl restaurant. Det er måske ikke den mest romantiske restaurant, men i en børnefamilie er restaurantbesøg alligevel ikke forbundet med særlig med romance. Tjek det ud, hvis du er i nærheden – maden er viiiiirkelig god! Restaurantens indgang ligger lidt ind i en baggård og er ikke nødvendigvis en du ser, hvis ikke du ved den er der – det er også lidt hyggeligt.

Adresse: 7 Rue du Faubourg Montmartre.

IMG_3449IMG_3448IMG_3136

 

Det var lidt om vores forlængede weekend i Paris. Hvis du har nogle spørgsmål eller ønsker noget uddybet må du endelig skrive til mig. Følg også gerne med på min instagram profil @alyzzahnielsen, hvor jeg løbende poster billeder fra vores mange rejser.

Tak fordi du læste med!