Minnie cookies

Herhjemme elsker vi at bage og spise cookies, og faktisk er det en af de ting jeg er “kendt” for i min familie og vennekreds, og næsten altid det jeg tager med som bidrag til diverse fester og arrangementer. Det er nemt, det er hyggeligt og det smager vildt godt synes jeg. I mange år har jeg blot fulgt min egen simple opskrift, men som tiden gik blev jeg mere og mere våget og nu har jeg faktisk udviklet en del variationer i min basis cookie opskrift. Jeg går også og leger med tanken om at udgive en Cookie cook book med alle mine opskrifter samlet i. I dette indlæg får I min opskrift på “Minnie cookies”, og inden vi starter en debat om drenge/pigefarver, og alt det jazz der ofte følger når man vover at kategoriserer objekter til at tilhøre det ene eller det andet køn, vil jeg hurtigt sige; de her cookies har fået navnet Minnie cookies fordi min datter Saphira (på 2,5 år) elsker Minnie og Mickey, og som I kan se har smartie’en ovenpå samme farve som Minnies kjole. Det er grunden, såre simpelt og ikke noget jeg har lagt en masse tanker bag.

Ingredienser:

 • 225g blød smør
 • 200g sukker
 • 90g brun farin
 • 2 æg
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 0,5 tsk vaniljesukker
 • 1 knivspids salt
 • Rød frugtfarve
 • 360g hvedemel
 • 200g hvid chokolade
 • Lyserøde smarties

Fremgangsmåde

Bland den bløde smør sammen med æg og farin og rør indtil der ikke er klumper. Tilsæt æg, bagepulver, natron, vaniljesukker og salt. Derefter tilføjes melet og røres godt rundt til dejen har en fast, men stadig klistret konsistens. Tilføj frugtfarve lidt ad gangen indtil den ønskede farve er opnået. Chokoladen hakkes og røres i. Tænd oven på 160gr varm luft. Disse cookies kan bages store eller små, men jeg plejer at trille dejen til små kugler på ca. 3×3 cm. De kan også formes med to skeer. Tilføj smarties inden bagning. Placer dine cookies på en bageplade beklædt med bagepapir i midten af ovnen. De bages i ca 8-10 minutter. Husk at holde øje med dem, for de brænder nemt på. Husk god afstand imellem dem, for de hæver meget. Jeg plejer at bage 9 på en plade ad gangen.

Skriv hvis der er noget du ønsker forklaret eller uddybet. Følg endelig med på min instagram @alyzzahnielsen hvor jeg dagligt poster billeder med mad, tips, opskrifter, selfies eller billeder af mit afkom. Alle mine indlæg med mad bliver samlet i opskriftsfanen øverst på siden.

Tak fordi du læser med!

Kram Alyzza