Lagkage med cookiebund

For et par uger siden fyldte min ældste dreng, Esaiah, 8 år. I den anledning spurgte jeg ham naturligvis hvad han ville have til dessert på sin fødselsdag. Han tænkte lidt over det, alt imens jeg forsikrede ham om, at the sky is the limit, særligt i denne lockdown tid hvor vi ikke har kunnet fejre fødselsdage som vi plejer. Dommen blev så en cookie-lagkage. Det har jeg aldrig prøvet at lave før, men det gik rigtig godt hvis jeg selv skal sige det, og Esaiah var ganske tilfreds.

Ingredienser

Cookiedej

 • 225g sukker
 • 225g blød smør
 • 90g brun farin
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk natron
 • 2 æg
 • 360g hvedemel
 • 250g hakket chokolade

Creme

 • 200g smeltet hvid chokolade
 • 2 bøtter mascarpone 
 • Ca 1-1,5 dl vaniljecreme

Øvrigt

 • En bakke gode jordbær
 • 2 x Kiwi
 • Nutella

Rækkefølge på lagene (fra bunden)

 1. Cookie 
 2. Et lag nutella
 3. Tyndskåret kiwi
 4. Creme
 5. Cookie
 6. Creme
 7. Jordbær på toppen (evt også hindbær eller andre bær)

Fremgangsmåde

Start med at lave cookie dejen, gerne dagen før eller tidligt på dagen så den når at køle helt af. Bland sukker, smør, farin og æg sammen og tilsæt derefter bagepulver og natron. Hæld melet i og rør rundt til det bliver en ensartet masse. Hak chokoladen fint og vend det i dejen. Jeg brugte en blanding af mælkechokolade fra Marabou og mørk 85% fra Lindt.

Smør en springform og læg ca en knytnæve cookiedej i midten af formen og pres den ud til kanterne. Husk den hæver, så det må ikke blive for tykt et lag. Sæt formen i oven og bag på 160gr varmluft og ca 10-12 min. Hold øje med dejen for den skal kun være half baked, dvs ikke helt gennemsprød som normalt. Afhængig af lageret kan det være den kun skal have 8 minutter – du må prøve dig frem. Hvis lagene bliver for sprøde så frygter jeg, at kagen flyder ud eller går fra hinanden når man skærer den. Men det kan sagtens være din dej skal have mere end min, for min ovn er uhyre effektiv, så hold godt øje.

Mens den bager kan du lave det andet lag, men istedet for at lægge en klump cookie dej i springform, skal den lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Det kan være svært at forudse hvor meget den hæver, men gå efter samme størrelse som den klump du formede i springform, og hvis den hæver for meget er det nemt blot at skære den til. Når begge bunde er færdige og (HUSK) kun half baked, skal de køle helt af. Bag evt almindelige små cookies for resten af dejen. Husk endelig ikke at løsne springformen. Hvis de laves dagen før, behøver de ikke stå i køleskabet over nat, men sørg for at dække godt til med folie og viskestykke, så cookie bundene ikke bliver tørre og slatne.

Den hvide chokolade smeltes over vandbad og blandes sammen med mascarpone og vaniljecreme. Vaniljecremen har jeg ikke et fast mål på, for jeg plejer at smage til, men 1 dl passer vist meget godt tror jeg. Det er vigtigt at massen ikke er for flydende og ufast. Lad det køle lidt af i køleskabet for at opnå mere fast form. Et par timer inden servering lægges kagen sammen i førnævnte rækkefølge. Jeg lagde kagen på køl igen for at den kunne sætte sig og blive dejlig snasket, men jeg tilføjede først jordbærrene på toppen umiddelbart inden servering. Tag den ud af køleskabet og pynt den omkring 30 min inden servering, så den ikke er helt kold. Jeg pyntede med jordbær, men du kan også bruge andre bær og frugt. 

Et voila! Et styks cookie lagkage. Esaiah sagde det var den bedste kage han nogensinde havde smagt.

 

Lad mig endelig vide om du har nogen spørgsmål til opskriften, så vil jeg hjertens gerne svare. 

Husk at følge med på min Instagram @alyzzahnielsen hvor jeg dagligt poster opskrifter, selfies, rejse content og/eller billeder af mit afkom.

Du ønskes en skøn dag, og tak fordi du følger med!

Xoxo Alyzza