Camping I Frankrig

I juli 2019 var vi på campingferie i Frankrig på en campingplads ved navn; La Croix du Vieux Pont. Det er første gang, at vi holder ferie på den måde jeg vidste ærlig talt slet ikke hvad jeg skulle forvente. Jeg bookede turen gennem Dansk Bilferie og ud fra det der stod om netop denne campingplads, tænkte jeg det var lige noget for os og noget der matchede mine drenges energiniveau. Jeg hæftede mig især ved badesøen, poolområdet og de aktiviteter der var for børn. Vi var der fra mandag til lørdag, men vi endte faktisk med at køre hjem fredag aften.

Campingpladsen ligger i en lille by ved navn Berny-Rivière, og det er ca. 1,5 times kørsel nord for Paris. Vi kørte derned i vores lille grønne Opel Corsa, og som du måske kan forestille dig, var den pakket til maxpunktet. Der er ikke plads til tre autostole på bagsædet, så jeg sad i midten bagved hele vejen derned og hjem. Det var ikke synderlig behageligt, men omend ret praktisk så jeg også kunne hjælpe Saphira (på det tidspunkt 1 år) med mad, drikke og underholdning.

Vi kørte søndag morgen og holdt stop i Taulov hvor Martins moster og onkel bor. Der fik vi lige en bid mad og kørte ellers mod Düsseldorf, hvor vi skulle overnatte. Vi rejste sammen med Martins fætter, hans kone og deres to drenge der er nogenlunde jævnaldrende med vores. Vi boede på Holiday Inn i Düsseldorf, og hotellet var egentlig fint nok til den ene nat, men jeg vil aldrig anbefale det til nogen, da vi fik så rådden betjening der. Receptionisten var sur og ikke særlig serviceminded, så det fik jeg klaget over. Køreturen fra Taulov til Düsseldorf tog ca. 6-7 timer med utallige stop undervejs (små blærer og en masse is, du ved). Vi kørte afsted efter checkout kl. 10, og havde egentlig ikke mega travlt med at komme til Frankrig da vi alligevel først måtte checke ind på campingpladsen kl. 15.00 og gps’en sagde 4 timer fra Düsseldorf til pladsen. Vi kørte gennem Belgien og Holland på vej til Frankrig fra Düsseldorf og det samme på tilbagevejen. På vejen købte vi ind i en Carrefour ca. 3 timer fra mål og det endte med at flaske sig så fint. Børnene var tålmodige, så længe vi bestak dem med snacks og så legede vi lege som “gæt et dyr”, “alfabet-navneleg”, sang sange osv.

Vi fik checket ind og tildelt vores mobilehome, og til vores store glæde boede vores rejsekompagnoner lige overfor os, så børnene kunne løbe frem og tilbage og besøge hinanden – mega fedt! Vores mobilehome var lille, men tilpas. Det hed en Rossini Alfresco hytte og var ca. 32 kvm. Der var to værelser, et badeværelse, et toilet og et åbent køkken alrum med stue og spisestue. Der var også en terrasse og en lille græsplæne hvor vi kunne parkere bilen.

IMG_3047

 

Dagene på campingpladsen gik mest med at bade, spise is og hygge i et afslappet tempo. Der var varmt mens vi var der, i hvert fald 36 grader i snit. En af dagene var det 42 grader. Lige den dag befandt vi os mest nede ved badesøen eller inde i hytten for at skåne børnene for solen. Vi havde heldigvis taget spil, legetøj og iPads med, så de var fint underholdt. Vi købte ind to gange mens vi var der, for selvom der var restauranter med fastfood på selve pladsen, ville vi hellere selv lave mad. Det gjorde 1. for at spare penge og 2. for at sørge for børnene faktisk fik spist noget. At være på restaurant er spændende, og det kan nogen gange være så spændende at vi (læs: børnene) glemmer at spise – og på den her måde kunne vi også lave deres livretter.

Midt på ugen tog vi i Disneyland, hvilket var en fantastisk oplevelse som altid (se detaljeret indlæg om Disneyland Paris under Forlystelsesparker). Poolområdet åbner først kl. 10.30, hvilket er lidt sent efter min mening, særligt når vores børn er udprægede a-mennesker. Men badesøen var åben fra morgenstunden, så den tyede vi oftest til. Faktisk var vi kun i poolområdet én gang, for den lå lidt længere fra os og så var drengene ikke helt pjattede med klorlugten og medmindre man var der lige ved åbningstid så var det umuligt at få en liggestol. Vi måtte heller ikke have barnevognen med derind, så det gjorde det lidt besværligt hvis Saphira skulle sove lur eller bare sidde lidt, så badesøen var vores go-to på turen. Badesøen er en ferskvandssø med sandbund og sand rundt om, så det føltes strandagtigt og børnene lavede sandslotte og løb rundt med deres badevinger mens vi voksne kunne slappe af i solen (selvfølgelig var der altid en eller flere af os i vandet med børnene).

IMG_2939IMG_2980IMG_2758IMG_3037

 

Rundt på campingpladsen var der aktiviteter for børnene såsom fiskeri, hoppeborg, små el biler, legepladser, paddleboats og en masse andet. Vi nåede ikke at prøve det hele, og det er nu skrevet bag øret til en anden gang vi skal på camping, for selvom det altid er skønt at komme hjem, kunne vi godt være blevet 2-3 dage mere, simpelthen for at opleve det hele. Og næste gang bliver det altså i en hytte med aircon, det er sikkert og vist! Det var meget varmt i den tid vi var der og det, at man ikke kunne blive kølet af var lidt hårdt til tider – så næste gang bliver det ikke den skrabede udgave 🙂

IMG_2762IMG_2765IMG_3006

Vi kørte, som sagt, hjem fredag aften og kørte hele natten i et stræk med pauser selvfølgelig. Martin, min seje mand, kørte hele vejen og vi holdt også et pitstop ind på en rasteplads hvor han fik lukket øjnene lidt. Jeg sov også noget af vejen, men ikke meget for vi nød også “alenetiden”, hvor vi kunne tale sammen uden børnene afbrød konstant. Vi var hjemme omkring frokosttid næste dag, og det havde taget lang tid at køre hjem pga pauser, men også grundet en masse trafik omkring Hamborg. Det er skønt at være på ferie, men det er også altid skønt at komme hjem igen.

Du kan også se højdepunkter på min instagram @alyzzahnielsen, hvor jeg har gemt stories fra turen. Har du nogen spørgsmål eller kommentarer er du hjertelig velkommen til at kontakte mig.

Tak fordi du læste med!