Det sørme, det sandt, december…

Min yndlings måned på hele året! Den måned der går allerhurtigst, den måned der er allerdyrest, den måned der er allertravlest og den måned der er allerhyggeligst! Jeg er KÆMPE julefan og kommer fra en familie med mange traditioner og vi ses ret meget i juledagene til det ene eller det andet arrangement. 

Hos os flyttede Nissen ind en uges tid inden december startede sammen med al julepynten. Drengene har været helt oppe og køre over nissedøren og nissens magi. Jeg elsker at gøre julen magisk for mine drenge og fordi deres små sind er så åbne og modtagelige, så tror de på alle mine historier om julenissen, hvor han bor, hvordan han får de store gaver ud af sin lille dør og hvordan han melder tilbage til julemanden og “hans” mennesker er søde eller uartige børn.

80538709-1621-436B-B9CD-0A9F84612C90_1_105_c5BC63BAC-79D8-4774-969D-BB9A0397590C_1_105_cD39919EC-DEF0-488E-8A41-D6F212678C5F_1_105_c

Julen kan noget og i vores familie går vi ikke ned på hyggen. Vores årskort til Tivoli og Zoo bliver max’et ud i december og børnene elsker at se julelysene, pynten og jeg selv kan blive helt høj på juleatmosfæren og juleviben 👏🏼

Men hvilke traditioner har vi, der er helt faste? Jo vi har;

  • Juleklip med min fars side af familien, dvs mine onkler, deres koner og alle mine fætre og kusiner + børn. I år falder dette gilde den 14 december.
  • Lille juleaften er vi hos min far, papmor og søstre, hvor vi spiser grønlangkål, brune kartofler og medister. 
  • Juleaften er vi hjemme og i år kommer min mor og papfar + min søster Ingrid og hendes amerikanske kæreste. I løbet af formiddagen tager jeg med børnene i Zoo, så far har lidt ro til at få gjort julemaden klar. Så ser vi Disneys juleshow kl 16, og derefter går det løs! Hos os spiser vi gås og ris ala mande og alt det sædvanlige tilbehør, men nej ingen flæskesteg. Der skal ikke svin på mit julebord 😂
  • 1. Juledag laver vi absolut ingenting, og det er så rart. I år tror jeg vi tager ind og ser Frozen 2 hele familien 👏🏼
  • 2. Juledag er tilgengæld full on med hele min fars familie og vi er omkring 35 vil jeg tro, og jo jo det er hele pivtøjet igennem med stort madbord, dans om træet gaver osv! Og alle vælger 1 vers af en julesang når vi danser. Før valgte vi alle en sang, men nu hvor der er kommet så mange børn til, så er det blevet reduceret til en enkelt vers.
  • 4. Juledag er vi i royale omgivelser hos min grandonkel og grandtante i deres smukke herskabslejlighed i indre by. Det er en fin tradition og noget vi altid ser frem til.
  • Jo og juletræet skal være rødgran! Vi har haft Normansgran de sidste par år, fordi det simpelthen er nemmest at skaffe uden at skulle for langt væk hjemmefra. Men i år fælder vi selv og det bliver rødgran! Jeg er vokset op med rødgran og i min optik er det et “rigtigt” juletræ. Martin er vokset op med Normansgran, så for ham er det et rigtigt juletræ, så vi skifter lidt hvert år.

Det var de faste julearrangementer og dernæst kommer nytår. Efter vi har fået børn har der ikke været meget party over vores nytårsaftener, men det passer mig fint for jeg synes den aften er overvurderet. Men selvom vi tager den stille og roligt, så er der stadig nogle ting vi bare SKAL gøre, men det tager vi i et andet post.

Glædelig 1 december til dig kære læser ♥️

Følg gerne med på min Instagram, @alyzzahnielsen, hvor jeg løbende poster billeder og stories og bruger hashtag #HøjbyMehlsenJul

Tak fordi du læser med!

Knus Alyzza