Året der går på hæld…

Med denne titel lægger jeg HELT sikkert op til, at skulle reflektere og gengive begivenhederne i året der gik, men det vil jeg altså skåne jer for. Det er der to grunde til; den første er at det gør alle de “andre”, altså gengiver deres år i stort og småt med heftig benævnelse af det unævnelige (læs: Corona) og for det andet, så har jeg krænget min sjæl ud i et lille skriv på min Instagram. Men det I får ud af dette indlæg er en lille anbefaling, og hvem ved, måske vil det gøre 2021 til et bedre år for dig?

Jeg elsker at sætte ting i system, skabe struktur i mit hoved, parkere mine tanker et sted hvor jeg ved de er i sikkerhed og ikke bliver glemt og generelt at lave bullets, brainstorme og strege ud eller sætte hak. Jeg indrømmer det: jeg er en sucker for to-do lister og ærligt så forstår jeg ikke, at folk kan leve uden (det siger nok mere om mig end om andre). Min lillesøster synes mine lister er stressende og hun kan ikke forstå hvordan kan finde ro i allerede at vide/have bestemt hvad jeg skal have på til min 31 års fødselsdag i marts?! – jeg kan ikke forklare det, men det gør mig bare glad og klar i hovedet. Det paradoksale er så, at den selvsamme lillesøster (jeg har 3 stk) har givet mig en “My Favorite Planter” journal i julegave, og jeg er SÅ glad for den. Det er en kalender, notesblog, bullets list og med plads til fokuspunkter, månedlig refleksion og alt muligt der kilder de helt rigtige steder. Den kan købes hos Bog & Idé, hos My Favorite Planter direkte mm.

Det fede er bl.a. at det er en ugekalender uden dato og årstal på, så jeg kan fx udfylde noget i, lad os sige, uge 2 og så vente helt til uge 6 med at gøre det igen, uden at der går koks i systemet – GENIALT! Jeg er i fuld gang med at gøre klar til 2021, og det gør jeg ved at skrive mine mål ned for året eller nærmere guidelines og leveregler. Mål er et godt ord, men samtidig også et ord der lægger op til at man har tabt hvis man ikke når det, og det synes jeg ikke er en fed energi. Jeg vil fx gerne dyrke cardio 3-4 gange om ugen, men hvis jeg “kun” får dyrket det 2-3 gange om ugen i snit, er det jo stadig fedt og ikke en fiasko. Giver det mening? Det håber jeg 🙂 Så jeg vil kalde det guidelines eller aspekter jeg vil læne mig opad for at opnå det bedste år. Jeg skal nok dele mine “mål” med jer når listen er færdig udarbejdet.

Nytårsaften imorgen bliver en stor fest, en fest for mig og min familie. Vi bliver bare os 5 med sushi til de voksne + Esaiah og “basgetti” med kødsovs til Anakin og Saphira (eget valg). Til dessert skal vi have en iskage fra Lidl, far skal drikke bobler og jeg skal nyde et par glas kold hvidvin. Det bliver lækkert og jeg er lykkelig for vi ikke skal have gæster eller på nogen måde være værter for stort eller småt. Efter maden skal Martin og drengene ud og fyre krudt af, men jeg bliver indenfor med Saphira (jeg er skidebange for fyrværkeri). Jeg elsker at holde fester og middage, men jeg elsker også at holde det lowkey ovenpå juledage og et lidt tosset år. Kan I nu have et rigtig godt nytår kære venner!

Som altid må du endelig skrive til mig hvis der er noget du ønsker uddybet – det er du hjertelig velkommen til. Følg også gerne med på min instagram @alyzzahnielsen

Tak fordi du læser med!

Kram fra Alyzza