Vinterferie i Budapest, dag 3 og 4

Her kommer det sidste indlæg i min Budapest saga. Begge indlæg vil blive sammenfattet og lagt under “Rejse med børn” fanen så det er til at støve op igen uden at skulle scrolle alt for langt. Jeg fortsætter hvor vi slap!

Dag 3

På tredje dagen stod børnene ufattelig tidlig op, og de havde åbenbart taget det meget bogstaveligt, at vi sagde vi skulle tidligt op og have noget ud af dagen aftenen før. Yikes nå, men op kom vi og som en ægte børnefamilie var vi klar til afgang omkring kl. 08.00. Vores første stop den dag var Great Market Hall, som er en stor indendørs markedshal (fra 1800-tallet) og i flere etager. I underetagen er der slagteri, ost, krydderier og andet mad. På de næste to etager er der turist nips og food to go. Det var sjovt at se de forskellige ting og børnene havde også en fest over det. De fik hver lov til at vælge en lille souvenir, for dem var der nok af der må man sige.

Efter vi havde været på markedet var det tid til lidt fjol og hygge i børnehøjde. I Budapest er der virkelig mange legepladser og det er så MEGA fedt altså. Børnene blev sluppet løs og de voksne kunne nyde en kop kaffe alt i mens. Efter en lille pause og lidt mad (medbragt foccaciabollaer fra vores lokal bager) begav vi os videre ned af Vaci Utca, som svarer til Strøget i København.

Den ende vi startede i mindede lidt om Strøget nede i Rådhuspladsenden – dvs. super turistet, kun nederen og mærkelige butikker og alting koster tæt på det dobbelte. Men vi gik og vi gik (meget langt hvis du spørger Anakin), og da vi nærmede os vores eget område kom de gode butikker. Så vi fik også shoppet en smule og kigget i butikker. Drengene er rimelig rutinerede i det der shopperi og så længe det ikke er en heldags shoppetur, så er det faktisk rigtig gode og have med, og deler gerne ud af deres mode ekspertise. “Mor du ligner en vaskekone i den kjole”, “Wow mor du ligner en prinsesse” eller “Mor du ser vildt cute ud”. Jeg foretrækker de to sidste og erhvervede mig ikke vaskekone kjolen i denne omgang.

Vi kom så til Sankt Stephans Basilika og det var noget jeg virkelig havde glædet mig til at se, som i virkelig virkelig. Jeg er ikke mega troende, men noget tror jeg da på. Jeg ved ikke om jeg tror på Gud, men jeg tror på noget guddommeligt, a higher purpose og alt sådan noget, og så er jeg meget spirituel. Men det tager vi i et indlæg på et andet tidspunkt. Vi delte os op og gik ind i hold, for Saphira var absolut ikke i kirkehumør, faktisk var hun skidesur og pjevset. Så Anakin og jeg gik ind sammen mens Martin ventede udenfor sammen med Saphira og Esaiah og bagefter byttede vi. Man skal være stille når man går rundt derinde og det ville ikke være populært at have en sur tumling med ind, det er helt sikkert! IMG_8620

Jeg har set mange smukke kirker i mit liv – den smukkeste formentlig Peterskirken i Rom, men WOW den her var noget af det flotteste jeg nogensinde har set. Anakin var også meget betaget og spurgte ind til hvad tingene var og hvad de betød. Vi kiggede på statuerne og de fine malerier – faktisk kiggede vi mest af alt op. Vi tændte også et lys for dem der har forladt os. Gennem de sidste 5 år er mine bedsteforældre og papbedsteforældre døden faktisk har jeg kun 1 tilbage. To dage inden vi tog afsted var vi til begravelse for min papfars mor, og børnene var også med. Anakin og jeg tændte et lys for Oldemor-Grethe og så sad vi og bad en lille bøn. Jeg prøvede at forklare ham hvad det vil sige at bede, men han kunne ikke rigtig forstå det tror jeg. Han sidestillede det med at “bede” til julemanden om, at man får det bedste legetøj i julegave. Altså jeg forstår hans perspektiv og med hans forståelse er det nok det nærmeste vi kommer.

Til sidst, for at runde en god dag af havde vi lovet børnene en tur i Budapest Eye. Det var skønt solskinsvejr og det blæste ikke – perfekt. Saphira sov og man måtte desværre ikke have barnevogn med ind i Budapest Eye, så Martin blev på landjorden imens drengene og jeg tog op. Det var en fed oplevelse – særligt for dem. Budapest Eye er 65m højt og selve turen varer ca. 10 minutter og kostede ikke alverden. Der var studierabat og det er altid skønt 🙂 Efter turen tog vi hjem for at slappe af og pakke. Alle var i humør til noget forskelligt til aftensmad, så Esaiah og jeg begav os ud på tur om aftenen efter mad. Anakin og Saphira fik spaghetti bolognese, Martin og jeg fik thai og Esaiah fik burger – og jo vi var 3 forskellige steder for at få det. Heldigt at alting lå så tæt på hinanden og tæt på hjem. Martin og jeg glæder os allerede til at komme herned uden børn, og når børnene er større, så vi kan smage autentisk ungarsk mad og faktisk spise på en restaurant om aftenen. Men alting til sin tid, og måde vi har gjort det på den her tur har helt sikkert været gavnligt.

DSC_2757

 

Dag 4

Den sidste dag i Budapest. Vi havde pakket aftenen før, så morgenen gik med at gøre os klar, spise morgenmad, lege og få tiden til at gå inden vi skulle checke ud kl. 10.00. Efter vi havde stillet vores kuffert og tasker drog vi tilbage til området omkring Great Market Hall. Vi gik dertil istedet for at tage metroen og det var god tur. Drengene er simpelthen så seje til det der med at gå på storbyferier. De tager det i stiv arm så længe vi husker at holde pitstops, og det gjorde vi naturligvis også i dag. Efter vi havde været i et par butikker fandt vi et sted og spise frokost og det var på Zing Burger (instagram: @zingburger) og det var mega gode burgere. Esaiah fik den samme som han fik aftenen forinden og spiste den med stor glæde.

Efter frokost begyndte det faktisk at regne, og det var første gang vi oplevede dårligt vejr på turen. Bum bum hvad skulle vi så lave – for faktisk havde vi tænkt os at krydse Liberty Bridge over til Buda siden for at udforske lidt mere der, men det må blive næste gang. Vi endte med at tage til West End shopping mall, hvor vi kunne være i tørvejr, drengene kunne løbe lidt og vi kunne få kigget lidt i butikker. Det gjorde vi så og det blev til 2 nye kjoler til mig og et par nye sneaks til både Martin og alle børnene – drengene var lykkelige og viste dem stolt frem til alle der gad kigge.

IMG_8731

Kl. 16.15 blev vi hentet af en taxa ved vores lejlighed og den kørte os i lufthavnen. Det tog ca 40 minutter. I Budapest lufthavn har de god børneunderholdning i form af en indhegnet legeplads midt i spiseområdet. Det vil sige, at børnene kan lege mens de voksne sidder og holder øje og evt. spiser – mega fed detalje. Aftensmad blev til typisk lufthavnsmad og det var helt fint.

IMG_8735

Vores fly var on time (thank god) og vi var i luften kl. 19.30 og i København knap to timer senere. Vi kom hjem til Gentofte uden vrøvl fra hverken store eller små og mens vi var i luften sad begge drengen og sagde, at de allerede savnede Budapest. Det tolker jeg som deres måde at sige, at vi har haft en rigtig god ferie. Og til det kan jeg kun sige jeg er enig!

IMG_8739

Det var alt om Budapest for denne omgang. Som sagt glæder vi os til at komme herned igen, evt når børnene er lidt større eller måske bare en kærestetur? Sidstnævnte kunne i særdeleshed være fedt for der er mange voksenting vi gerne vil opleve hernede; spise på Michelin restaurant, opleve House of Terror, i spa og meget mere.

Du må endelig kontakte mig hvis du har spørgsmål til noget af det skrevne. Tjek gerne min instagram @alyzzahnielsen, hvor jeg har postet både billeder og stories fra vores tur. Sidstnævnte er gemt i højdepunkter på min profil.

Tak fordi du læser med!

Knus Alyzza