Test af OL-udstilling på Experimentarium

I tirsdags var hele familien inviteret ind til Experimentarium i Hellerup. Formålet var, at vi skulle teste deres nye OL-udstilling der officielt er åbnet igår, den 24. januar (med H. K. H. Kronprins Frederik og det hele). Hvis du ikke har hørt om Experimentarium før får du her et link til deres hjemmeside; https://www.experimentarium.dk/om-experimentarium/

IMG_7730

Kort sagt, så er det OL-udstillingen i forbindelse med afholdelse af OL 2020 (som i år bliver holdt i Tokyo), og derfor er der en række aktiviteter man kan prøve kræfter med. Det var en god oplevelse, særligt for drengene, men også Martin. Han er bare skide god til de der ting for han er atletisk, sportslig og oprigtigt interesseret i de der ting. Vi var igennem en række aktiviteter med drengene, alt imens vi blev filmet til Experimentariums reklame materiale, både på de sociale medier og tv (tror jeg nok?). Weekenden forinden havde de haft besøg af andre familier til fotoskydning, men vi skulle filmes.

Esaiah og Martin prøvede at klatre på klatrevæggen – den var virkelig svær. Esaiah er normalt en lille klatreabe, der uden tøven klatrer op i et 10m højt træ, men den her var svær, selv for ham. Han faldt også ned til sidst og landede på sin arm (heldigvis på madras), og så var det naturligt at glide over i næste aktivitet.

IMG_7684IMG_7686

Begge drenge og Martin fik også prøvet kræfter med at skyde, både luftgevær og almindelig pistol. Drengene var begejstret for det, og overrasket over hvor tung en riffel egentlig er. Martin er jo gammel garder, så han ramte selvfølgelig skydeskiven plet hver gang (irriterende type). Dernæst gik turen videre til en løbebane, hvor man kunne måle hvem der løb hurtigst, og det er også altid et hit – ikke så meget for Anakin, for hans synes det er ”hårdt arbejde”, som han så fint siger.

IMG_7685

Vi fik også et hurtigt kig ind til nogle LEGO-stationer, hvor børnene skal bygge noget der kan være en hjælp i de paraolympiske lege. Vi fik ikke testet den aktivitet ordenligt, for (let’s be honest) der var så mange spændende ting at se og opleve + det var ulvetime, så de var ikke til at overtale.

IMG_7694

Vi sluttede testningen af på basketball banen. Esaiah sagde han var dårlig til det og meget bedre til fodbold. Sandheden er at han faktisk aldrig har prøvet at spille basket, så motivationen for netop den aktivitet var ikke skyhigh vil jeg sige. Han stillede sig foran nettet og kastede bolden op, og fandme om han så ikke får den i mål! Efter det var basket alligevel meget sjovt – så Martin og drengene løb rundt, driblede, scorede eller prøvede derpå, alt i mens den søde fotograf filmede løs – og Saphira og jeg sad og heppede på sidelinjen.

IMG_7687IMG_7690

Efter det var der fri leg, men kun en halv time tilbage inden lukketid, så vi fes ned på 1 sal hvor drengene synes alle de sjove aktiviteter er; mørkekammeret, vandområdet, skibet osv. osv. Vi fik prøvet lidt, men ikke meget på den korte tid – men det gode er, at vi har fået fribilletter til at besøge Experimentarium en anden gang, og drengene har faktisk også fået årskort dertil i julegave af deres farmor og farfar, så dem skal vi også snart have aktiveret.

Det var en super fed oplevelse, og som altid skuffer Experimentarium ikke – i hvert fald ikke en nysgerrig, aktiv og knald-på familie som os! Vi ses snart igen!

IMG_7695IMG_7692IMG_7713

Husk du kan følge med på min instagram; @alyzzahnielsen hvor jeg dagligt poster billeder og stories over vores aktiviteter som familie.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, skal du endelig kontakte mig. Tak fordi du læser med.

Kh Alyzza