Leverpostej

Hvem ved, måske tænker du at denne overskrift er lidt mærkelig, ikke særlig sexet eller bloggeragtig, eller måske ved du lige præcis hvad jeg mener når jeg bruger leverpostej som reference? Jeg bruger ordet leverpostej på flere måder, for udover noget pålægssmørrelse, så er leverpostej for mig noget dagligsagtigt, noget alle kender til og noget der kendetegner min families hverdag på godt og ondt. Andre vil kalde det hamsterhjulet, men det synes jeg har en negativ klang og tolkes oftest som noget ensformigt, kedeligt og som noget der bare går i ring igen og igen, lidt ligesom hverdagens trummerum. Bevares, nogle mennesker holder af en ensformig hverdag, men jeg gør personligt en stor indsats for, at vores hverdag ikke bliver for ensformig, kedelig og triviel. Det kan den blive til tider, jeg er ikke superwoman, men tit er min erfaring, at det faktisk er bitte små ting der kan give hverdagen lidt gnist. Vi er priviligerede på den måde, at jeg er studerende og har lidt mere tid i hverdagen til fx at få klaret madlavning, tøjvask, oprydning mm. mens børnene er i hhv. skole, vuggestue og børnehave. Den ekstra tid jeg får gør jo, at vi kan tage os god tid efter afhentning hvis de fx gerne vil fodre ænderne eller lige lege på legepladsen i parken på vejen hjem. Jeg gør i hvert fald et ihærdigt forsøg på ikke at stresse mine børn med en konstant bagkant, for det forstår de jo ikke.

DSC_2014

Som så mange andre børnefamilier, har vi rutiner herhjemme, nogle mere nazi end andre, men i det store hele prøver vi at skabe et åbent hjem med plads til, at vores børn kan udfolde sig kreativt, hive alt legetøjet ind i stuen (for de vil være hvor vi er), eller bare stene Netflix mens jeg laver mad. Der er plads til det hele og særligt de dage hvor jeg er alene med børnene (min mand rejser ofte i forbindelse med sit job), så nyder jeg at vi har klare rammer om hvad man må og ikke må derhjemme (fx har vi kun iPad tid i weekenden og man må ikke spise i sofaen), men samtidig en vis portion frihed til at boltre sig inden for de rammer.

Jeg hører mange sige, at de glæder sig til weekend, de glæder sig til ferie, de glæder sig til dagen er omme, de glæder sig til at gå i seng igen. Jeg har da også oplevet dette masser af gange, men som årene er gået er jeg blevet ældre og mere bevidst om mine indre tanker samt meget opmærksom på mine personlige grænser. Så jeg øver mig i at skabe en hverdag hvor jeg ikke ønsker at stikke af fra leverpostejen. Nej faktisk ønsker jeg et liv hvor jeg tager på ferie fordi jeg vil på ferie, ikke fordi jeg vil have et afbræk fra hverdagen. Vi tager på ferie og holder fri fordi vi vil opleve noget nyt og efter at have arbejdet med mit mindset oplever jeg ikke længere den der ”here we go again” mandag morgen eller første dag hjemme fra en god ferie.

Det skal lige siges, at jeg ikke dømmer den måde folk vælger at leve deres liv på, om det så er leverpostej, hverdagens trummerum eller hamsterhjulet. Det vigtigste er, at vi er glade for det liv vi lever, og at vi nyder det for vi har kun et (ja jeg sidder og bliver lidt hormonella fordi Knæk Cancer Live kører i baggrunden). Lige præcis hverdagens leverpostej, både den kedelige og trivielle, men også den krydrede og stærke, er noget jeg har talt med mange af mine klienter om i terapi, for leverpostej kan altså også gå i sexlivet. Men det gemmer vi til et andet post, for det kan jeg tale (skrive) langt og længe om!

Som så mange ting i livet oplever jeg og min familie op og nedture og til tider minder vores leverpostej om den klamme blå Faaborg man kan få på dåse, andre gange en skøn fransk paté og en enkelt gang imellem minder den om terrine eller sågar foie gras. For nogle uger siden tog jeg en beslutning om at peppe spisestunden lidt op da vi skulle have aftensmad. Det var kun mig og børnene der var hjemme, for Martin var til træning og i stedet for at spise ved bordet som vi plejer, så bredte jeg et stort håndklæde ud på gulvet og så holdt vi picnic i stuen. Det lyder måske lidt tosset, men børnene var vilde med det og det gav en anden dynamik i middagsstunden. Jeg elsker rutiner, men jeg holder også af at bryde dem lidt bare engang imellem 🙂

Følg endelig med på min instagram @alyzzahnielsen, hvor jeg dagligt poster om vores liv på godt og ondt (mest godt, det er jo instagram) 🙂

Tak fordi du læser med!

Knus fra Alyzza